matilada

2016-01-31
19:10:30

I Norby

Hundarna och jag bor sedan i onsdags i Norby och är hundvakt åt Assar medan mamma och pappa är i Italien och åker Marcialonga. Det föll sig så lämpligt att jag inte hade något i skolan varken i torsdags eller fredags, så nu har hundarna och jag haft 4 dagar att göra ungefär vad vi vill med. Med fem hundar har de oftast fått gå uppdelat på promenader: Ben och Sonar på pensionärspromenad och Assar och Toby på en lite längre och raskare promenad. Valpen har fått skifta mellan dem och ibland har hon hängt med på båda. Svante och Klara har följt med på lite promenader och det är väldigt trevligt sällskap :) Igår var jag även bjuden på middag uppe hos dem. Mycket trevligt!
 
Mest blir det att vi går i stadsskogen, men några gånger har vi också gått i Hågadalen. Här om dagen var jag och Svante upp på Kung Björns hög med Assar, Toby och Thyme. Hundarna är väldigt smidiga i stadsskogen med alla möten med andra hundar, trots att varken de eller jag egentligen är så vana att möta folk när vi är ute. Toby har dessutom kunnat gå lös ganska mycket och lyssnar fint! Vissa promenader när jag faktiskt tagit ut alla fem samtidigt har alla mina gått lösa tillsammans och det känns så himla roligt att se dem alla bara lulla på och lyssna på allt jag säger. När vi möter folk och hundar kallar jag bara in dem och vi går åt sidan, inga problem någonstans! En otroligt härlig känsla, speciellt att Toby har uppfört sig så himla bra.
 
Idag har jag annars varit väldigt less på allt. Valpen kissar inne här som om hon fick betalt per pöl och hon gillar inte alls att bli lämnad ensam, ens med de andra hundarna som sällskap. Assar har haft diarré och behövt gå ut titt som tätt och pensionärerna är lite haltare än de har varit tidigare. Inatt hade jag bajs i sängen, vilket i och för sig är en omväxling från kiss på strumporna där jag trampat i alla en miljard kisspölar som poppar upp var femte minut (visserligen var sängen en bonus, utöver strumporna, men det var fortfarande omväxling). För att inte bli helt utless sänkte jag därför idag ambitionsnivån helt och tänkte endast ge hundarna kortare rastningsrundor (igår gick jag uppåt 1,8 mil sammanlagt varav Toby, Assar och Thyme gick ungefär en mil, så det kändes helt ok att låta dem vila) och tillbringa hela dagen i soffan med de två sista Harry Potter-filmerna. Så det är ungefär det vi har gjort. Utom en sväng till Gränby, ca 6-7 km promenad och torka lite kisspölar... Första filmen tog ca 5 timmar att se då jag har en förmåga att pausa och göra något annat hela tiden, men nu ska Svante komma ner och se sista med mig, så då kanske det går snabbare!
 
2016-01-25
21:16:08

Intressant

Jag tror inte att jag ljuger när jag säger att jag aldrig har sett Toby morra åt någon annan hund förut. Eller människa. Enda gången han morrar är när han hör något konstigt ljud, eller om någon har mage att stanna och prata utanför vårt fönster... Jag har nog aldrig sett honom säga ifrån över huvud taget till en annan hund och han har alltid snällt delat emd sig av leksaker och mat, godis och ben med vem som helst.
 
Sedan Thyme flyttade in har jag däremot sett Toby säga ifrån ett par gånger till Linux. Senaste gången var nu imorse. Jag vet inte riktigt vad som hände, mer än att valpen kom upp med en leksak i köket, som de alla tre började ha dragkamp om. Valpen tappade greppet efter en stund och kvar var då bara Toby och Linux. Toby kan leka ganska högljutt, men helt plötligt ändrade han lite ljud i morrningarna. När jag tittade upp från min frukost såg jag tydligt hur han lugnt lyfte på läppen åt Linux, som efter ett par sekunder släppte leksaken och gick iväg. 
 
Ett tag senare hade valpen leksaken igen och Linux kom fram och ville ha dragkamp. Valpen är inte blyg att säga ifrån när någon vill ta något av henne, men Linux brydde sig inte riktigt utan försökte ta leksaken ändå. Då kommer Toby och lyfter åter igen lite på läppen åt Linux smt ställer sig mellan valpen och Linux. När Linux försöker gå runt honom för att komma fram till valpen från ett annat håll flyttar Toby med så att han hela tiden är mellan valp och Linux, samtidigt som han säger ifrån med lite lyft överläpp. Valpen å sin sida ligger nöjt bakom Toby och tuggar på sin leksak och när Linux gett upp och gått och lagt sig har hon dragkamp med Toby om den...
 
Och sen har vi Ben, som idag sa ifrån till Toby och Thyme när han tyckte de lekte för vilt. Sist jag såg honom säga ifrån var när Tob och Callie lekte för ungefär 3 år sedan. Men nu gick det visst för röjig till igen, så gubbhunden fick masa sig upp och ta ett allvarligt snack med Toby. Toby förstod på en gång vad Ben ville och stolpade iväg med höjd svans och ställde sig att stirra lite på Ben. Ben bara gav honom en blick och Toby sjönk ihop på golvet: "Ok, du har rätt. Jag ger mig.". Och sedan la sig alla hundar och sov lugnt på golvet ;)
 
T & T
2016-01-21
21:53:44

Ben hos veterinären

Igår var Ben till veterinären för att återbesök till det innan jul, när det konstaterades att det var hans höfter som gjorde att han haltade. Ny veterinär som vi aldrig träffat förut, men jag gillade henne, hon verkade bra och förklarade mycket och kunde svara vettigt på frågor. Utan att ha sett Ben förut tyckte hon att han ändå var helt ok. Han var rörlig i armbågarna, om än inte riktigt helt i ytterlägena, samt hade bra rörlighet i höfterna och regerade bara lite i vänster. Han tog kortare steg i bak och var lite halt i höger armbåge, men hon tyckte ändå att han rörde sig ok. Ihop med att jag tycker att han blivit piggare och gladare sedan senaste besöket, så känns det ändå ganska ok just nu. Det bestämdes också att han ska prova cartrophen-injektioner nu och se hur det går. Första imorgon och sedan 3 till med ungefär en veckas mellanrum. Förhoppningsvis fungerar de på honom.