matilada

2014-09-25
20:30:02

Veterinärbesök

Så har vi då varit på Ultuna, jag och Ben. Han fick följa med in till stan i morse: jag hade hål mellan föreläsningarna så vi hann gå en sväng då och sedan slutade jag vid tolv. Tid hos veterinär vid ett, så vi hann gå en liten sväng då med. Benjamin gillar inte veterinären och det var stora ögon och en del nervöst flåsande, men vi behövde inte sitta och vänta länge som tur var. En sköterska vägde och tog tempen på honom och sedan fick vi vänta en liten stund och så kom vetten och klämde igenom honom. Han fick trava i korridoren och sedan klämde hon lite till.
 
Han visar ju aldrig någonting, Ben, och inte heller idag, direkt. Han var något ovillig att böja armbågarna, men visade inga andra tecken på smärta. Vi har misstänkt armbågarna här hemma och tid för röntgen bokades in samtidigt som veterinärbesöket, så det blev remiss att röntga både armbågar och höfter (eftersom de aldrig röntgats). Vi fick vänta i lugnet i undersökningsrummet ca 10 min innan det var dags för lugnande spruta inför röntgen. Vi promenerade bort dit och slog oss ner och sedan dröjde det inte länge innan Herr Benjamin däckade på golvet ;)
 
Vi fick bära in honom och jag fick hjälpa till att hålla i när bilderna togs. Skitspännande! Passade på att fråga ut hon som tog dem och hon var jättetrevlig och förklarade allt mycket väl och varför de gjorde si och så. Efteråt fick han uppvakningsspruta och vi slog oss ner utanför röntgen igen för att vänta på veterinären. Jag var vid det laget astrött och vi fick vänta över en timme, så vid flera tillfällen sov både jag och Ben där på golvet, lutade mot soffan. Var alldeles för trött för att orka bry mig om hur det såg ut :o
 
Efter lång väntan kom till slut veterinären och jag var nåorlunda pigg. Benjamin har pålagringar på armbågarna samt lite pålagringar på höfterna också, men höfterna var inte så farligt. Det är höger fram han varit halt på, men vänster armbåge var värre än höger. Där var det en liten benbit som var avbruten, troligvis hade den brutits av när han var liten någon gång. Antagligen har han väl avlastat vänster och därmed överbelastat höger. Lille Ben Ben :(
 
Nu ska han äta högsta dos smärtstillande ett par veckor och gå koppelpromenader och sedan ska jag försöka trappa ner dosen. Vi har också en tid hos sjukgymnast inbokad. Efteråt fick vi sitta i evigheter och vänta på att försäkringsbolaget skulle höra av sig angående direktreglering, så vi kom inte iväg hemåt förrän närmare halv 6. Ben är trött, stackarn, och det är jag med, så det blir tidig kväll ikväll.
 
Toby verkar i alla fall må bättre. Hans hotspot är mycket torrare idag och han har lärt sig att gå med tratten och slipper sitta som en staty när han får på sig den. Alltid något!
2014-09-24
19:21:08

Uppdatering hotspot

Hotspoten bättrade inte på sig. Igår såg den nästan värre ut, så herrn fick först socka på foten i hopp om att det skulle skydda hotspoten från kliandet. Den sitter så illa till att tratt inte riktigt skulle funka, den skulle alldeles för lätt kunna glida och sätta sig över hotspoten. Igår eftermiddag stod det dock klart att tratt var det enda alternativet om den skulle få vara ifred, så Toby fick tratt som med en tråd sitter fästad i en sele han har på sig. Tråden verkar vara tillräckligt för att hålla tratten på plats, men det bli extra pyssligt när den ska av förstås. Toby är väldigt miserabel med tratt och rör sig nästan ingenting, utan sitter där jag lämnar honom, stackarn.
 
Idag efter skolan såg hotspoten inte alls bättre ut, utan var fortfarande varig och ful. Den måste göra otroligt ont, för inte ens Toby tycker det är angenämt att jag håller på där utan sprattlar ganska friskt och försöker komma undan. Idag fick han därför lugnande och mamma hjälpte mig att raka rent ordentligt samt tvätta och försöka lösa upp guck. Den visade sig nästan ha börjat krypa upp på örat, men förhoppningsvis ska den inte göra det nu när det är ordentligt renrakat. Det ser ganska läskigt ut när det så tydligt syns var den är och huden runtom är rätt röd, men jag hoppas, hoppas, hoppas att det nu ska få en chans att torka ordentligt och sluta gucka. Det enda med tratten är ju att om Toby ligger på fel sida och ligger på hotspoten kommer ingen luft alls dit; tratten täcker effektivt till. Jag tror dock att han får ha tratt i natt ändå så får vi se hur det ser ut imorgon bitti...
2014-09-22
19:52:50

Seriöst?

Benjamin har ju firat sin 6-årsdag sedan sist.Tänk att han redan är 6 år! Knappast unghund längre. Fast han betedde sig som en i morse på promenaden. Vädret har varit riktigt risigt sedan igår kväll, med enorm blåst samt massvis med regn. I morse hade det inte förbättrats nämnvärt, utan det var snåla sidovindar som blåste hårt regn i ansiktet på en som gällde på promenaden. Ben verkade vara i sitt esse i ovädret och for som ett jehu fram och tillbaka på ett sätt jag inte sett honom göra på...säkert flera år. På hemvägen ville han vika av och gå längre och verkade inte kunna förstå varför vi ville gå hem :o
 
Strömavbrott har det varit också, men som tur var hade strömmen kommit tillbaka när vi kom hem från hundpromenaden, så det gick att koka te. Strömmen har försvunnit några gånger under dagen, men jag har kunnat dricka ganska liberala mängder te ändå. Min tentapluggande hjärna har skrikit efter te och choklad hela dagen, men trots frikostiga mängder av båda är jag nog nu, trots många timmars pluggande, inte så mycket klokare. Det känns riktigt, riktigt komplicerat det där med cellbiologi med alla namn och bokstäver och processer och reaktioner och skit. Den enda föreläsningen jag lyckats hitta från förra året verkar ha legat på en HELT annan nivå än det vi gått igenom... Suck. Nu har jag gett upp, är helt snurrig i huvudet. Jag tror inte jag kommer klara tentan imorgon, men det återstår väl att se. Skelettet och dess medicinska namn har jag hyfsad koll på, så jag sätter mitt hopp till att det ska utgöra en majoritet!
 
Hundarna då? Sonar har vilat över helgen. Hon är liksom Ben lite diffust halt, eller, inte ens halt, bara stel i fram. Mamma böjde henne i fredags och då haltade hon rejält, så hon har fått vila över helgen. Hon verkar bättre idag, så kanske får hon gå med imorgon. Blir hon halt igen får väl hon också ta en tur till veterinären. Det är inte roligt när de är halta! Toby har en hotspot som är enorm. Jag hittade den igår och klippte rent runtom, men jag tror att förmiddagens promenad i ösregn var ett misstag, för efteråt var den ännu större och dessutom guckigare och varigare. Klippte mer och tvättade lite och nu ser den torrare ut. Men han kan inte låta bli den utan kliar som en galning emellanåt, vilket inte hjälper. Men nu när den är hyfsat renklippt och jag har slutat pilla med den, så borde han inte röra den mer och den borde bättra på sig i natt.