matilada

2015-01-28
19:11:55

Och så lite spondylos

Idag har jag haft kvalitetstid med Ben på UDS. Han ahde tid halv nio på morgonen hos ortoped. Hon kollade hur han rörde sig, klämde och kände igenom hela ryggen och kom fram till att han kanske, kanske reagerade lite bakåt länden. Vi hade röntgentid inbokad redan, så det gick ändå ganska snabbt. Herrn fick hela ryggen genomröntgad och sedan började väntan på reslutatet. Vis från förra gången hade jag nu datorn med mig så jag hann plugga lite medan vi satt utanför röntgen och väntade på att Ben skulle piggna på sig från lugnandet samt veterinärens ankomst. Det tog någon timme, sedan kom en sköterska och sa att resultaten inte kommit än, men att vi kunde få gå in i ett undersökningsrum medan veterinären jagade rätt på dem.
 
Vi satt och nästan sov på golvet i ett undersökningsrum när veterinären kom ungefär tjugo minuter senare, utan resultat. Däremot hade hon kikat själv på plåtarna och kunde se spondylos mellan L1 och L2 samt mellan L4-5. Inte mycket att göra som vi inte redan gör. Ska se till att han får något med grönläppad mussla igen och kanske kolla upp BoT-täcken, men annars är det inte mycket. Det fanns någon injektion man kunde prova om han blir sämre, men vi avvaktar med det nu. Har tid hos Kjerstin sjukgymnast om ett par veckor, så får se vad hon säger. Hon kommer för övrigt inte bli glad på mig; Ben vägde 26,4 kg idag och hon har bestämt sagt att han bör väga över 27 :o Jag som tyckte han började bli tjock...
 
När det var dags för betalning valde jag (dumt nog!) att de skulle direktreglera emd försökringsbolaget. Sist vi var där gjorde vi också det och fick vänta någon knapp timme, vill jag minnas, så den här gången frågade jag för säkerhets skull hur lång tid de trodde det skulle ta. "Inte så lång tid, de har varit ganska snabba nu och på förmiddagen går det alltid snabbare. 10-20 minuter kankse?". Jo tack. När det gått en timme frågade jag hur det gick. Då hade de tydligen hört av sig och frågat exakt vad i undersökningen som var spondylosrelaterat (eeh, allt?) samt fått svar på det, så nu väntade vi på slutgiltigt svar. Någon dryg halvtimme senare meddelar mig den stackars killen i receptionen att Agria hälsar att deras handläggare gått på lunch, så svaret kommer dröja. Då blir jag lite lätt matt och kläcker ur mig ett "MEN GUD I HIMMELEN!!" som ekar i hela väntrummet. Tur det knappt var någon där! De var väl på lunch... Vi återvänder till vår bänk och återgår till någon sorts halvdvala och försöker låtsas som att vi inte alls tillbringat 5 timmar på djursjukhuset.
 
Efter drygt två timams väntetid blir vi äntligen kallade, men han fick ropa många gånger och till slut gå fram till oss, för jag trodde han ropade på nummer fem :o Och väntan var egentligen inte värt det: över två timmars väntetid för att bli ersatt med 700. Det hade jag nog lika gärna kunnat vara utan...
 
Ben har varit trött hela eftermiddagen. Vi gick en liten runda allihop efter att jag ätit och Ben drog mest hemåt, även fast han verkade pigg i övrigt. Men han avr väldigt målmedveten på hemvägen ;) Toby och Sonar var då långt ifrån nöjda, så Ben fick vara på mitt rum medan jag gick en tur till med de två. Det tyckte herrn inte om, sa han när vi kom tillbaka. Varför kunde inte vi också stannat hemma med honom? Eftersom hans kulel röntgas fick han ingen frukost imorse och han är, trots middag, fortfarande jättehungrig stackaren. Men förhoppningsvis glömmer han det imorgon :p
 
 
 
2015-01-25
20:56:30

Guldhundar och Hobbit

När höstterminen slutade var hundarna och jag tyvärr tvungna att hitta nytt boende och sedan en vecka bor vi inneboende hos en gubbe. Att säga att jag trivs vore en lögn, men hundarna verkar ok. På plussidan sover Sonar som ett plåster i min säng varje natt och vi promenerar på Gipen varje dag. Under veckan var det jättefint Toby fick springa lös och rasta av sig ordentligt. Sedan kom helgen och hundratals skidåkare dök upp och tog över hela området, så då fick Toby gå kopplad igen.
 
Igår fick vi vakta Emma, Sonars halvsyster från England. Jag tyckte det var jätteroligt att ha henne hela dagen! Hon är väldigt enkel och himla lydig och det avr en ren fröjd att ha henne med ut på promenad. Både Sonar, Emma och Ben gick lösa på Gipen bland skidåkare och hundar och skötte sig galant. De stannade borta från skidspåren och tittade knappt på alla människor som susade förbi bara ett par meter bort. Toby gick kopplad och skötte sig som en stjärna då ;) Guldhundar!
 
Sonar var kanske inte helt imponerad över att få syster på besök, men hon visade det bara genom att vara överdrivet tydlig med vems matte det egentligen var samt var väldigt noga med att se till att få godis när Emma fick det.
 
 
 
Idag vågade jag lämna hundar ute med min hyresvärd några timmar för att åka in till stan och se sista Hobbitfilmen med Sanne. Jag såg ettan i 3D när den kom ut och avskydde hela 3D-grejen så mycket att filmen kändes dålig den med. Tvåan såg jag inte alls, men har läst boken, så tänkte att det inte spelade så stor roll inför trean. Trean tyckte jag var bra! Och nu är jag jättesugen på att se Sagan om Ringen och de andra Hobbitfilmerna också :D
 
När jag återvände till hundarna sken solen för fullt, så vi gick ut på promenad som blev lite längre än vad den kanske borde ha varit. Ben ska ju inte gå mer än någon halvtimme eller så, men hundarna var så väldigt pigga och det var så fint ute att vi fuskade och jag tror det gick bra.
 
Det var dimma på Gipen idag. Sagolikt fin och fruktansvärt kall!
2015-01-18
16:58:34

Rent kaos

Vi hade tenta i fredags. Klockan 9 satt hela klassen duktigt i sal L och väntade på att den skulle börja. Enda problemet var att det bara var vi där, ingen tentavakt. Någon driven klasskamrat tog tag i saken och ringde för att försöka ta reda på vad som var fel. Det visade sig att våra tentavakter satt borta i VHC, långt bort i den sal där vi haft föreläsningar hela kursen. Jaha, varför stod inte det på schemat då? Kan de möjligtvis komma  hit eftersom vi redan sitter här allihopa och har tagit fram våra pennor och fika och så?
 
Några minuter senare ringde de upp och sa att vi fick gå bort dit. Så det var bara att packa ihop allt och masa oss iväg i samlad trupp, som en skock snälla får. Vi anländer och det visar sig att det bara finns ca 25 platser. Bra, för vi är ju 36 stycken. Vid det laget börjar ganska många känna sig lacka och allmänt anti hela grejen. Tanterna som är tentavakter (varför alltid tanter? Var kommer de alla ifrån?) säger att det inte är deras fel, men att de ska försöka lösa det. I samma veva tycker de att vi kan sätta oss så många som möjligt i salen och att de ska försöka ordna något annat rum till resten. Geni i vår klass kläcker idén att vi kan ju möblera om lite och sitta en i varje ände av borden. Det torde funka som nödlösning och tanterna går med på det, men poängterar att de får sitta i var sin ände av rummet och hålla ett öga på oss så att vi inte fuskar...
 
Alla får till slut en sittplats och har spridit ut sina saker igen. Vi ska just börja när det knackar på och en kvinna meddelar att vi kan få använda salen bredvid också. Hade de kläckt det tio minuter tidigare hade det varit jättebra, men ingen orkar upprepa hela flyttproceduren igen, så det blir inget av med det. Slutligen kommer vi igång, 25 minuter för sent, och trots att vi får sitta motsvarande 25 minuter längre i slutet är jag så less på skiten att jag bara vill gå. Skriver febrilt på tentapappret och har hunnit några frågor när damerna där framme hurtigt informerar att de längre svaren ska skrivas på det gula kladdpappret vi också har fått ut. Då ledsnade jag helt. Inte min bästa tenta, jag kunde verkligen inte hitta mycket motivation efter allt krångel, så jag får nog bara hålla tummarna nu och hoppas att turen är på min sida!