matilada

2014-01-26
20:14:06

Hopp upp, Toby!

Toby och hoppa upp... Han kan oftast inte och jag tror seriöst inte att han vet hur han ska göra. Någonstans mellan hjärnan och benen blir det fel. Vi råkade springa på en sten idag och det är ju alltid bra träning. Först tänkte jag alla fyra tassar på, men insåg ganska snart att jag lagt ribban lite högt.
 
Efter mycket om och men och studsande:
-Var det så här du hade tänkt dig?
-Nja, det ser lite slött ut. Du kanske kan stå upp med frambenen i alla fall?
 
-Så HÄR?
-Jättebra, det duger! :D *ge godis*
 
-Kom nu, Toby, du kan hoppa ner nu så ska vi gå vidare.
-Lalalaa lala, det är ganska trevligt här uppe, jag stannar nog ett tag till.
 

Det tog tid att få upp honom halvvägs och det tog ett tag att få ner honom också. Toby Toby.
 
Vad gjorde Sonar under tiden då? Och Ben? Jo:
 
 
 
2014-01-23
11:41:40

Lek med Mos

Förra helgen tömkörde mamma Moses. Jag och hundarna var med och hemulade i bakgrunden och lekte papparazzifotograf. Det var nog även ungefär då vi såg solen senast! Moses är en så himla härlig häst, han ska vara med på precis allt och undersöka allt med munnen. Han har ett antal söndertuggade läderremmar på sitt samvete... Det ska bli kul att se hur han blir att rida sen, charmtrollet.
 
 
 
2014-01-14
20:40:56

Börjar lillskiten bli vuxen?

Jag tycker mig ha märkt en förändring hos Toby sedan nyår. Han är lika vild och galen och springer som en idiot, men försvinner inte. Han är någonstans i närheten och kommer när jag ropar. Han stannar och väntar in oss långsamma stackare som inte springer i hundra knyck hela tiden. Han kollar av ibland och frågar vad han ska göra. Han går att styra på avstånd och lyssnar faktiskt.
 
Ute runt huset behöver jag inte hålla 100% koll på honom, han håller sig i närheten och snokar runt. Han kan gå med ner till hästarna och vara med utan att jag måste bevaka varje steg. Ganska ofta nu har jag TRE gulingar som går lösa runt mig och jag kan faktiskt njuta av promenaden, även med en lös Toby. Det är ganska fantastiskt!
 
Dock är han fortfarande en riktig skit ibland som kan ligga bakom en snöhög medan jag ropar mig blå för att han ska komma. När jag rundar snöhögen och ser honom blir han glad och säger: Men där är du ju! Du var så långsam, så jag väntade här på dig! Ibland undrar jag om hissen verkligen går ändå upp...
 
Peppar, peppar, jag vågar knappt säga det, men jag trooor vi är på väg åt rätt håll igen. Det KOMMER att komma många fler bakåtsteg, men just precis nu är allt ganska bra.