matilada

2013-04-30
16:08:52

Just precis nu

Vi gick bara fram till lunch idag, så eftermiddagen fick jag vara hemma och mysa i solen med flera koppar te. Tänk så gott det är med en stor kopp, alldeles lagom varmt te!
 
Efter en lång period med bristande motivation har jag även försökt komma igång med lite hundträning igen och idag provade vi på att träna stadga i sitt med hjälp av omvänt lockande. Omvänt lockande är ganska nytt för nästan alla hundarna och även för mig, men nog tyckte jag att det gick väldigt bra ändå. Sonar tycker det är svårast. Vi har hållit på med klicker ganska mycket på sistone och hon har rätt nyligen förstått grejen med det, så stackarn är helt inne på att dra igenom hela sin repertoar, så fort det är träning på gång. Nyttigt med andra ord att träna lite andra saker!
 
Det är fruktansvärt kul och väldigt tacksamt att ha så många olika hundar att träna på. Alla är dessutom väldigt olika till sättet och det är mycket lärorikt att hela tiden få ändra plan och lägga till och ta bort saker när något visar sig vara svårare/lättare för just den hunden. Hundarna tycker själva det är skitkul och agerar mer än gärna försökskaniner när jag vill testa nya saker. Alla lyckliga och glada :)
 
Nu ska jag och flocken ut och lufta oss en sväng och sedan kanske vi hinner med ett träningspass till innan middagen.
 
 
2013-04-28
17:15:36

Vår helg

Här är det minst sagt dött, men jag ska försöka ta mig i kragen nu och förhoppningsvis blir det bättring här i fortsättningen. Helgen har varit mycket avslappnande och skön med härliga hundpromenader både igår och idag. Gårdagen höll vi oss här i närheten och gick en runda mot floden och Ben tog årets första simtur. De andra simmade inte, men svalkade gärna tassarna i det äckligt bruna vattnet.
 
 
 
Idag gick vi nästan hela vägen till Kumla och hundarna fick bada i sjön som ligger åt det hållet. De älskade det och även fast Ben var den enda som simmade på riktigt och verkligen låg i och simmade bara för att, var alla ändå lyckliga över att äntligen få bada. Callie och Billy jagade leksaker och for så vattnet stänkte, Toby for runt överallt som en raket utan något riktigt mål och Sonar levde verkligen upp och studsade runt som ett nyfött lamm. Vid ett tillfälle tyckte Ben det var en god idé att simma ut och hälsa på fiskmåsarna som landat mitt ute i sjön, men han vände snällt när jag ropade och tyckte han kommit lite för långt ut...
 
 
 
 
På hemvägen hittade vi nya spännande, jättefina stigar, så att vi slapp gå längs med stora vägen tillbaka. Hundarna var vid det laget lite trötta och Ben envisades med att helt plötsligt lägga sig ner på marken några gånger, som om han var så trött att han inte orkade gå... Vet dock inte om jag tror på det riktigt! När vi kom hem efter 3,5 timme ute i solen slocknade alla fem på köksgolvet. Toby lyckades vid ett tillfälle masa sig upp på soffan, men det måtte ha tagit hans sista krafter, för när jag kom slamrande med dammsugaren ett tag senare orkade han inte röra på sig. Han lät mig villigt dammsuga runt honom och sedan hängde han som en slapp disktrasa i famnen när jag flyttade över honom till det andra hörnet och där sov han fridfullt vidare utan att så mycket som ens lyfta på ögonbrynen åt mig. Vilken tur att han är så lätt!
 
2013-04-19
19:52:31

Förbenade allt

Nu är jag trött på den här skiten. Trött på att bli så evinnerligt trött på så lite, trött på att inte kunna koncentrera mig ens tillräckligt för att läsa tidningen, trött på att behöva kämpa så fruktansvärt för att kunna göra minsta lilla grej, trött på att aldrig känna att det faktiskt är något jag verkligen vill göra, trött på att aldrig kunna se en hel film film för att koncentrationen brister efter en halvtimme, trött på att aldrig känna mig nöjd över något jag gjort, trött på att tro att folk ljuger för mig när de säger att jag gjort något bra, trött på att känna mig stressad utan anledning, trött på att allt ska vara så TATANS svårt.
 
Jag ger allt i skolan och blir så trött framåt lunch att eftermiddagarna oftast är kämpiga att ta sig igenom. Väl hemma är jag så slut i huvudet att jag inte ens orkar läsa en bok, men hjärnan är så uppe i varv att det är nästintill omöjligt att sova. Jag vill bara spy på allt!
 
Eller inbillar jag mig bara? Är jag egentligen inte trött? Försöker jag inte så mycket som jag tror? Är jag bara lat och behöver en spark i baken?
 
Gaah, jag vill bara spy på allt!