matilada

2014-10-29
18:34:09

Fördelar och nackdelar

Nackdelen med att gå en utbildning som precis har flyttat hit är att ingen vet någonting. Allt är nytt för alla, både föreläsare, instituitioner och studenter och ibland känns det lite som om alla bara famlar i mörkret. Det var länge något oklart vad som skulle komma på tentan nästa vecka och det var ett tag väldigt olika bud och instruktioner. Nu är det i alla fall klart vad som ska ingå, (bara boken, inga föreläsningar) och den lösningen är den bästa inför just tentan, men boken är ju långt ifrån komplett och en del saker är väldigt detaljerade medan andra inte är det. Och eftersom nivån på föreläsningarna har varierat så mycket i nivå de också är det svårt att veta på vilken nivå man ska lägga sig. Hur mycket är relevant?
 
Resultatet av ovan är i alla fall att vi har hela boken till tentan (ssisådär 400 sidor) och idag har jag försökt nöta vävnader och annan liknande skit, vilket måste vara ett av jordens tråkigaste och mest oinspirerande ämnen. De kan tydligen delas in i hur många grupper och undergrupper som helst, allt beroende på om en cell saknas här eller om det är en annan typ av cell där (något överdrivet kanske...). Till slut står mna där med cirka trehundra miljarder små undergrupper som alla har sina specifika egenskaper. Och allt detta står beskrivet i detalj i boken. Jag tror inte ens att det är relevant för vår del. Jag tror inte vi behöver kunna allt. Jag hoppas inte det i alla fall, för jag saknar totalt motivationen att lära mig allt det och jag är nu dessutom dödligt sur och uttråkad efter att ha suttit med skiten i x antal timmar.
 
MEN, på den ljusa sidan fick vi besöka getterna för några dagar sedan. Vi fick kolla ta tempen, lyssna på hjärrta, lyssna på magarna, kolla klövarna och annat mysigt. Alla getter var jättecharmiga och jag tror varenda en i hela klassen vid något tillfälle sa att de ville ha getter ;) Jag och Johanna fick pyssla med en som hette Latte och var gudasnäll. Hon hade varit med många gånger förr och stod som ett ljus och lät sig villigt undersökas. De två som  tog hand om oss i getstallet var jättetrevliga och väldigt kunniga samt pratade gärna, så det blev en otroligt mysig eftermiddag. Vi fick hälsa på killingarna också och de visade hur man verkade getfötter. Iiih, älskar getter!
 
 
Nu te. Och choklad skulle sitta fint. Om någon har en stor chokladkaka är de varmt välkomna hem till mig!
2014-10-26
18:28:04

Plugg och hundar

Helgen har ägnats åt plugg och hundarna. Det funkar skitbra, jag gillar det här livet! Speciellt på helgerna när jag inte är bunden till några föreläsningar ;) Tentan är om knappt två veckor och jag pluggmässigt är jag rätt nöjd med helgens insatser. Jag hann gå igenom så mycket som jag hoppades, bara att hålla tummarna för att det sitter nu också.
 
Froggarna har varvat med att roa sig själva (=sova mest) medan jag pluggar och gå promenader och gå igenom Bens träningsprogram. De senaste dagarna har Toby gått lös på alla promenader och det fungerar fint för tillfället, så han får springa av sig ordentligt. Både han och Sonar får göra några av Bens övningar, vilket de tycker är JÄTTEROLIGT. De vet precis vad de ska göra nu och det blir en otrolig rusch att vara först ut när de förstår vad som är på gång. Ibland kan de nästan lägga sig på hög för att komma närmast mig i rätt position... Sonars entusiasm slår ingen och det syns verkligen på henne hur roligt hon tycker det är. Om jag inte är snabb nog med beröm drar hon igenom allt hon kan. Ben vet vad som gäller och kör samma sak med små variationer tills det blir rätt. Och Toby har sin repertoar. Han tänker (?) mer och kan sitta flera sekunder innan han gör något och funkar inget annat lägger han sig platt med hakan i marken!
 
För några dagar sedan var Toby och jag ute och byggde upp några cavalettihinder år Ben. Meningen är att han ska gå fram och tillbaka över dem 6-8 gånger varje dag och han har varit totalt ointresserad. En gång är han med, men att vända tillbaka och gå över dem igen har han tyckt varit totalt överflödigt. Idag hade vi med baconosten ut och då blev det en heeelt annan sak, meddelar Benjamin :p
 
Sonar å sin sida älskade cavaletti från första början. Hon tittade på när Ben gick första gången, sedan log hon mot mig och gick sitt allra finaste när jag ledde henne över. Svansen vispade och hela hon sken när jag frågade om vi skulle vända och gå över dem åt andra hållet. När Ben gick traskade hon bredvid och var mest i vägen, så till slut fick jag be henne att lägga sig bredvid och vänta på sin tur.  Med baconosten blev hon ännu mer entusiastisk och gick över både med mig och Ben och på egen hand medan jag avr upptagen med baconosten och Ben. Lilla tant <3
 
Lördagen var regnig och kall, så pensionärerna fick ha regntäcke på sig. Matte var nog nöjdast!
 
2014-10-24
19:03:20

Helg!

Den där raksträckan mellan Sunnersta och Ultuna är inte att leka med. Idag blåste det motvind hela vägen hem, så trots svag nedförsbacke kände jag mig som en seriefigur i hamsterhjul som aldrig kommer framåt. När det inte blåser är det en knappt synlig uppförsbacke hela raksträckan och minsta lilla vind gör att det blir tusen gånger jobbigare. Men i medvind, då flyger man fram!
 
Allmänt ruggigt idag. Ben och Sonar fick faktiskt ha täcke, något i alla fall Ben inte är så värst imponerad av. Han rullar mer än nödvändigt ;) Men det är på order av sjukgymnasten, så han får stå ut. Jag har nu bokat in honom till vattentrasken, så får vi se om det kan ge honom en skjuts på vägen. Samtidigt bokade jag in Sonar hos sjukgymnasten, för jag tycker hon är stel i fram hon med..
 
Extremt skönt med helg. Jag vill sooova! Cyklade och handlade idag och lånade böcker på biblioteket (som om jag inte har nog med att plugga...) och det känns otroligt skönt att ha det avklarat. Nu ska jag stretcha hundar, dricka te och äta godis :o