matilada

2014-08-27
21:00:35

Fokusera och koncentrera

Det är knepigt det där med att fokusera och hålla tråden. Det känns som att jag rinner iväg, tänker att det där måste jag göra medan jag är upptagen med något annat, men så vips är ögonblicket över och jag glömmer bort vad det nu var. Men nu ska jag försöka strukturera upp mig lite här, får vi se om det leder någonvart.
 
Igår var det visning igen. Jag hängde med mamma in till Uppsala på morgonen och så besökte jag och hundarna Jenny och gick på promenad och fikade. Det var busväder med regn och blåst och kändes riktigt ruggigt, men vi traskade ändå ca 8 km och belönade med te efteråt. Hundarna var sedan väldigt nöjda med att kura ihop sig och sova resten av dagen. De var inte helt förtjusta i vädret heller ;)
 
Idag var det visning igen, men det behövdes tack och lov inte städas så mycket eftersom allt var rätt i ordning från gårdagen. Mamma och jag åkte till Öregrund och promenerade i Tallparken under tiden. Regnet hade tack och lov slutat, men istället blåste det halv storm. Riktigt, rikigt fint var det ute på klipporna i blåsten! Mina örongrejer höll på att flyga all världens väg utan någon mössa att hålla dem på plats. Jag tänkte jag skulle chansa och ta av dem några minuter medan vi gick i värsta blåsten (hålla Toby, fota och samtidigt hålla örongrejerna på plats=omöjligt). Jag kunde visserligen fota då och de låg säkert i fickan, men det straffade sig senare och öronen gjorde asont länge efter. Men det var det kanske värt. Får komma ihåg öronproppar eller mössa till nästa gång. Hundarna var glada och lyckliga, speciellt Ben for som ett jehu över klipporna i blåsten. Han har verkligen levt upp sedan det blev svalare, även fast han inte verkade speciellt medtagen av värmen.
 
 
 
I övrigt skiftar jag mellan Doctor Who och Harry Potters världar. Nya säsongen av Doctor Who började i lördags och parallellt med den håller jag på att se om de tidigare säsongerna. Det är helt fantastiskt bra, svårt att inte fastna :o Tänk att jag inte kände till Doctor Who för inte alltför många år sedan!
 
Harry Potter då. Jag läser om böckerna just nu och har kommit till femman. Det var ett tag sedan jag läste dem och jag slås varje gång av hur braa de är. Jag läser och drömmer mig bort och minns hur det var. Tänk att det var 9 år sedan vi köade mitt i natten utanför Tesco för att köpa femman! Och väntan på sexan. Och sedan sjuan. När jag och mamma och bebis Theo köade utan the English Bookshop vid midnatt. Känslan när jag äntligen fick hålla i den sista boken och visste att efter den var det slut. Svaren på alla frågor, allt vi undrat fanns däri. Vi kom efter tre på natten och jag började läsa direkt. Vid åtta på morgonen hade jag kommit halvvägs. Jag var fortfarande inte trött, men visste att jag aldrig skulle orka läsa färdigt hela utan sömn, så jag ställde klockan på elva och tog en tupplur. När jag vaknade efter tre timmar stängde jag av mobilen (för att inte riskera att bli spoilad!) och la mig ute på gräsmattan på en filt i solen och läste. Och läste. Tills jag var färdig. Det kändes overkligt. Och nu läser jag dem igen och minns allt och förtrollas återigen av den magiska världen <3
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: