matilada

2015-12-13
21:41:18

London del 2

Lördagen var då den stora höjdpunkten på resan. Klockan 9 slogs dörrarna upp på ExCel, där festivalen ägde rum och vi var där strax efter. På tåget dit såg vi massor med andra som också skulle dit, lätt igenkännliga på sina utklädnader och när vi väl kom in var var det väldigt många fler som var utklädda. Otroligt häftigt att se! Folk hade verkligen lagt ner tid på sina kläder och en del var extremt lyckade. Väldigt härlig stämning :)
 
Under dagen bjöds det på tre olika events på stora scenen och det fanns även en massa annat se och shoppa. Vi började med en session där de berättade hur monstrena och utomjordingarna skapades. Där var bland annat Mark Gatiss med och vi fick följa alla delar i processen från första tanken till ett färdigt monster. Mark Gatiss verkar vara en himla härlig person och det var synd att han inte var med mer senare under dagen. 
 
Nästa show var Meet the Writers. Steven Moffat var där förstås, såväl som Sarah Dollard och Peter Harness. De senare två har jag inte så stor koll på (tror inte ens de skrivit något avsnitt innan nuvarande säsong?), men Steven Moffat har ju hängt med ett tag. Spännande att se honom på riktigt och höra hans resonemang kring avsnitt och storys. Jag är lite av den uppfattningen att han varit lite för länge och borde avgå som lead writer och låta någon annan ta över, men det var intressant ändå att höra honom. Han gav ett lite drygt intryck, men det kanske bara är så han är ;) Sarah Dollards avsnitt hade inte visats än när vi var där, men det lät väldigt bra när hon beskrev det och det visade sig vara väldigt bra även när det sedan visades en vecka senare. Så hon får gärna skriva fler avsnitt!
 
Det sista vi fick se på stora scenen var Meet the Cast med Peter Capaldi, Jenna Coleman, Michelle Gomez, Ingrid Oliver och, igen, Steven Moffat. Den här var mer än frågestund för publiken och efter en kort introduktion lämnades mikrofonen över till oss. En del frågade jättebra frågor och en del...mindre bra. Den som tyvärr står ut mest var en kille från Brasilien som började med att säga att han träffat sin flickvän via något Doctor Who-event och att han skulle propose to her. Hela publiken drog in andan för ett 'aaaaaaww', men innan någon hunnit säga något fortsatte killen med att säga att han inte skulle göra det nu (Ok, ska du ställa din fråga då?). Sedan går det från nästan fint till dåligt pinsamt när killen börjar svamla något om att han vill filma skådespelarna som säger 'Say yes', eller nåt i den stilen, så han sedan kan använda filmen när han propose till sin flickvän. 
 
Det var ett sånt där extremt jobbigt ögonblick när allt bara var pinsamt och det liksom kändes hur obekväma folk var. Tyckte det var sjukt märkligt av killen att göra det här: dels tog han upp orättvist mycket tid (på något ganska irrelevant, som inte intresserade någon annan än honom själv egentligen) från alla andra som faktiskt betalat för att vara där och kunna fråga frågor och dels satte han skådespelarna i en väldigt märklig, för de kunde ju inte gärna säga nej rakt upp och ner? Hela alltet tog alldeles för lång tid och trots att jag som en förhäxad inte kunde slita ögonen från scenen minns jag faktiskt inte exakt hur det slutade. Tror de lyckades kompromissa på något sätt, men jag är osäker...
 
Utöver killen ovan var det några barn som hade lite tråkiga frågor, men de var barn och har väl inte riktigt samma förutsättningar som vi större som var där, så det var ändå helt ok. När frågestunden var slut drog vi oss mot garderoberna, för när de andra ahde varit där på 50-årjubileet hade tydligen skådespelarna och alla gått förbi där direkt eter frågestunden, på väg bort. OCH DE GJORDE DET DEN HÄR GÅNGEN OCKSÅ! Peter Capaldi, Steven Moffat osv...! Det var coolt, väldigt coolt. 
 
Efte det tog vi en sista shoppingrunda och sedan drog vi oss därifrån, tillbaka till hotellet. Det hade varit en ganska lång dag och i alla fall jag var aptrött, så det var rätt skönt att bara ta det lite lugnt på hotellet och inte flänga iväg på andra äventyr.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: