matilada

2016-04-10
20:42:19

Jukkasjärvi del 3

Att sova på ishotellet var väldigt, väldigt skönt. Sovsäckarna var supervarma och mysiga medan det var gott om frisk luft att andas in. Jag vaknade en gång av att fotänden på min sovsäck hade halkat ner på golvet och det då blivit lite kallt längst ner så att tårna frös, men det var lätt åtgärdat och resten av natten sov jag otroligt bra. Vi hade bara ett skynke för dörröppningen, men det var trots det väldigt tyst och stilla. Inte ett ljud hördes på hela natten nästan. Is och snö dämpar bra! Morgonen därpå blev vi väckta med varm lingondricka, vilket var hur mysigt som helst!
 
Efter frukosten var det dags att samlas inför förmiddagens aktivitet, hundspann! Medan vi stod vid mötesplatsen hörde vi hundarna anlända: de skällde som galningar och var supertaggade. Eftersom några till som skulle med var lite försenade fick vi andra gå ner och klappa hundarna medan vi väntade och de var väldigt charmiga och snälla hundar som tyckte det var jätteroligt att bli hälsade på, trots att de var så ivriga att få jobba. 
 
Jag och syskonen satt på en släde och utöver oss var det två andra ekipage i sällskapet. Vi drog iväg längs Torne älv och därefter vidare över en sjö innan vi åkte upp i skogen och stannade för en fikapus innan det var dags att åka tillbaka. Det var väldigt mysigt att åka, verkligen jätteroligt! Det var nästan i varmaste laget för hundarna att dra och tungorna hängde som långa slipsar, men efter 5 minuters rast var de redo och supertaggade att fortsätta ;) Otroligt häftigt att se dem arbeta med sådan glädje!
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: