matilada

2016-08-25
17:06:10

Apportering!

Igår började apporteringskurs för mig och Thyme. Det var jätteroligt! Vi var bara tre deltagare, varav en är Thymes kompis Luna och den andra en storpudelhane. Jag tyckte det var väldigt lagom med så få deltagare, även om det blev lite mer intensivt. Dock höll vi då inte på fulla tre timmar utan snarare två och en halv, vilket jag tror var ganska lagom. 
 
Vi fick börja med inkallning och stoppkommando med både visselpipa och handtecken. Thyme har inte gjort något av det tidigare, även om jag nog blandat in någon typ av handtecken som uppmuntran när vi tränat inkallning. Hon skötte sig väldigt bra ändå och börjar koppla både visselsignal och handtecken! 
 
Sedan var det dags för lite bärträning. Först fick vi backa med hunden framför oss i kort koppel, gående mot oss. I farten skulle vi ge hunden apporten och sedan ta den igen efter en stund och berömma med godis. Inga problem, tyckte Thyme! Hon bar den så fint och svansen gick i ett. Som utveckling kastade instruktören apporten och hunden fick springa fram och ta den och så gjorde vi samma backning som tidigare och tog apporten i farten i utbyte mot godis. Sedan gjorde vi precis samma sak, fast apporten lades ut en bit bort istället för att kastas. Thyme fick beröm för att hon inte tuggade alls på apporten utan hela tiden höll den stilla och fint! Här någonstans märktes det att hon började bli trött; hon var inte lika bra på att hålla utan släppte apporten efter för många upprepningar och började titta på annat. Lyckligtvis var det nästan dags för fika och sedan avslut, så hon hann inte bli för trött. 
 
På vägen hem däckade både Thyme och Luna i bilen. Thyme sov sedan gott hela natten, vaknade till vid halv 6, men det var bara att säga "Sov!" så gjorde hon det och vaknade inte förrän strax före åtta! Hon verkade väldigt nöjd med sin nya aktivitet. Nu ska vi träna på allt under veckan och ser fram emot nästa tillfälle!
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: