matilada

2016-08-27
19:32:15

England del 2: The Hawk Conservancy

På lördagen besökte jag och C the Hawk Conservancy. Jag har varit där några gånger tidigare, men det är ett helt otroligt ställe som jag skulle kunna besöka hur många gånger som helst. De har tre olika flyguppvisningar utspridda över dagen och däremellan är det matning av gamar och lite annat att titta på utöver fåglarna i sig. Den första uppvisningen är med afrikanska fåglar. Just den displayen har de arbetat len del med sedan sist jag var där och den här gången var det färdigt med en savann framför åskådarbänkarna, komplett med liten damm och ökengräs och annan savannrekvisita. Uppvisningen inkluderade gamar, ugglor, en sekreterarfågel som demonstrerade sina ormdödarskills, storkar, en fiskande skrikhavsörn och några andra fåglar. 
 
Mjölkuv
 
Savannörnen Frodo
 
Vitryggig gam
 
Savannörn
 
 Vitryggig gam
 
Vitryggig gam igen. Otroligt snygg!
 
Uppvisning nummer två är min favorit: med örnar och glador. Den utspelar sig vid en äng och börjar som ett medeltidsinspirerat scenario där delar av publiken har fått klä ut sig i tidsenliga kläder och utför tidsenliga sysslor i bakgrunden medan pilgrimsfalken kommer in för att släppas på jakt. Därefter följer en uppvisning med olika sorters gamar som flyger både över fältet och över publiken. Över publiken flyger de så lågt att man får ducka och någon hade tydligen lärt sig att hitta ätbart i folks händer, så det gällde att stoppa undan allt som kunde locka ;) Inga bilder av gamar som flyger över våra huvuden, men det är ganska otroligt när en stor gam kommer och sveper över en, bara centimeter från skalpen! Efter gamarna kommer de bruna gladorna och ett tag var luften fylld av både gamar och glador. Gladorna fick bland annat visa sin skicklighet att fånga mat som sköts upp i luften med slangbella och de var så snabba att det var lite av en utmaning att hinna fånga dem på bild! Sist ut var ett par vithövdade havsörnar som släpptes på en plats ungefär en mile bort. De syntes först som små svarta prickar långt bort i fjärran, om en visste var en skulle titta, men till tonerna av Vangelis Conquest of Paradise växte de sig långsamt större och större tills de kom in och cirklade över fältet och slutligen landade. Himla maffigt!
 
Pilgrimsfalken har anlänt...
 
...och släpps lös.
 
 Vithuvad gam över ängen.
 
Vithuvade gamar.
 
Brun glada
 
Brun glada
 
Brun glada
 
Bruna glador försöker fånga bytet.
 
Bruna glador.
 
Bruna glador.
 
Bruna glador.
 
Vithövdad havsörn.
 
Vithövdad havsörn gör sig redo för landning.
 
The eagles have landed. Tydligen använde de förut den frasen efter varje flygning med örnarna när de meddelade det lokala flygfältet att det var fritt fram igen ;)
 
Vilken blick!
 
Den sista uppvisningen för dagen äger rum bland träden och består mestadels av ugglor. Jag gillar ugglor och det var väldigt trevligt att se dem på nära håll. De fick visa upp hur tyst de kunde flyga samt hur små utrymmen de kunde flyga genom utan att krascha! 
 
Efter den sista uppvisningen tog vi en cream tea på caféet och efter det var det dags att åka hem. På grund av köer på vägen tog vi av tidigare och åkte på småvägar hemåt. Kom precis hem i tid för att duscha och byta om i tid till middag på the Yew Tree med Jan och Gib. Ett strålande avslut på en mycket trevlig dag!
 
Eagle Owl - någon underart av berguv.
 
Lappuggla.
 
Kattuggla
 
 Tornuggla
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: