matilada

2016-10-09
20:31:08

England del 4: Basingstoke Canal

Tisdagen efter att G och C kom tillbaka från semestern var en ganska oplanerad dag, så C och jag bestämde oss för att ta en promenad längs med Basingstoke Canal. Någon kanske kommer ihåg att jag har gått där de senaste årne jag varit över; det är en väldigt fin promenad och det går att gå i flera mil längs med kanalen, så det tar inte slut för fort ;) 
 
Den här gången blev vi avsläppta av G någonstans i Basingstoke. De utvalda hundarna att följa med oss denna gång var Astra (mitt val!), Tiber och Rufus, alla väldigt enkla att ha lösa och att möta människor och andra hundar med. Först var det en bit innan vi kom till kanalen, bland annat en gångbro över motorvägen. Vi hittade the Last Lost Bridge och sedan slutligen kanalen. Hundarna var superlyckliga och hoppade i vattnet så fort de kände sig varma, vi mötte cyklister och andra hundpromenerare. Vi passerade både östra och västra ingångarna till Greywelltunneln. The Fords, där det var så fint för hundarna att bada sist jag gick längs med kanalen, var smockfullt med människor och badande barn och hundar. Vår lilla flock badade lite där, men det var inte så fint att fota när det vimlade av människor överallt. Något av en besvikelse, eftersom att jag sett fram emot att få lite nya foton därifrån!
 
När vi till slut ansåg oss nöjda hade vi promenerat större delen av dagen och tillryggalagt drygt två mil. G plockade upp oss och hundarna innan han skulle iväg på hundträning och sedan var i alla fall jag ganska nöjd med att mest sitta och dricka te resten av kvällen. Hundarna var också väldigt nöjda! 
 
Astra, Tiber och Rufus.
 
C med sina pojkar.
Den enda(!) röda gladan jag lyckades fota under min vistelse. Trots att de nu är ganska vanliga hade jag alltid sådan otur att jag aldrig hade någon kamera med när jag såg dem på nära håll. Här var den väldigt nära, men jag hade hel fel objektiv, därav att den är så liten. Den lyckades dock ändå bli den bästa bilden jag fick på en röd glada. Nästa gång hoppas jag på mer tur!
 
 Lek på stubbåker.
 
Under the Last Lost Bridge.
 
Tiber, Astra och Rufus under the Last Lost Bridge.
 
Rufus, Astra och Tiber poserar längs med kanalen. Vattnet i början är inte så rent, utan består nog mest av gyttja, så det syns väl vilka som tagit sg ett dopp...
 
Typiskt golden retrievers... 
 
Fascinerande hur smutsig hon kan bli! 
 
På en liten stubbe.
 
Ganska fin hage! Det var först när vi var på väg att lämna den som vi insåg att det faktiskt visst gick kor där.
 
 Vätskepaus
 
 
Ungefär såhär såg större delen av promenaden ut.
 
 
Badpaus för Tiber.
 
En liten svanfamilj. En av de vuxna simmade ändra fram till oss och väste argt på hundarna. De var ändå rätt långt bort till att börja med, så jag tyckte det verkade lite väl grinigt att komma fram och väsa ut oss :o
 
Rufus poserar på allt.
 
Tiber och Rufus utanför Odiham Castle.
 
Astra
 
Så otroligt fint!
 
Vi passerade under många, många broar.
 
Rufus poserade på allt och Tiber ville inte vara sämre, så han försökte också posera bredvid Rufus...
 
Vi passerade många fina hus, som jag kände att "Där skulle jag kunna tänka mig att bo!". 
 
 
Mot slutet av promenaden kom vi helt plötsligt jämte med en barrskog! Det såg otroligt främmande ut eftersom jag mest är van att se lövträd i England.
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: